čtvrtek 16. července 2015

Láska X Nenávist


Ahojky, v dnešním článku si prořešíme, co je pro koho láska, a co nenávist. 
V dnešní době je tohle hodně velká a složitá věc.

Jak se pozná láska?
Láska se nedá určit jak přesně vypadá nebo jaký má mít znaky. Pro každého je láska něco jiného. Pro někoho je to obětování všeho jen pro danou osobu, pro někoho zase něco jiného. Každý člověk má svůj vlastní obrázek o lásce. 
A jaké například můžou být? 
Láska je rozhodně rodičovská. To kdy rodiče milují své dítě a naopak. 
Rodiče nám darovali život a lásku aby jsme mohli růst a vědět, a naopak my by jsme jim měli ukázat lásku aby věděli, že jim za jejich ochotu děkujeme a jsme vděčný.
Lásku každý ukazuje jinak, někdo svým rodičům děkuje ochotou jim pomoct a starat se o ně na jejich "stará léta", nebo pomocí dárečků které rodiče potěší a my jim tím dáme najevo že je milujeme a děkujeme za život co nám dali. 
Bohužel, někteří jsou tací, že si jejich lásku vezmou, ale už ji neopětují. Podle mě je to osoba která je chamtivá, sobecká. 
Neměli bychom zapomenout na lásku k jiné osobě. 
Každý na světě určitě hledá svou vyvolenou osobu. Svou spřízněnou duši. Někdo ji najde, někdo ne. 
Jedna z horších věcí je to, že musíme hledat a hledat. Někomu láska spadne z oblohy a cvrnkne ho do nosu, někdo ale naopak ne, ten čeká nebo hledá, a nenajde. 
Ti co ji najdou ihned a vydrží jim a budou spolu mají štěstí. Přeci, každý by rád našel osobu se kterou zestárne až do smrti.

Jak jste na tom s láskou vy? Čekáte na tu pravou, nebo hledáte? A nebo jste dokonce už našli? 


Naopak od lásky tu máme nenávist. 
Mnoho z nás ji v sobě máme, ať už o ní víme nebo ne. 
Teď jde ale opět o to, jak velká je, a jaký druh. Může tu být malá nenávist, ale také velká, a také tu může být nenávist kterou máte, ale necháváte ji v sobě, a nebo naopak nenávist kterou máte, a snažíte se ji ventilovat tak, že chceme ubližovat a dělat zle. 
Podle mě ani jedna nenávist není dobrá, ať ta kterou v sobě dusíme, nebo tu kterou ventilujeme. Ta či ta nám ubližuje. Pokud ji dusíme v sobě, ubližujeme své duši tím, že se jí zatěžujeme. A ta kterou ventilujeme ubližuje jak nám, tak ostatním i dané věci/osobě. 
Co se poradit dá, buď ji nechat být nebo ji ventilovat do nějakého sportu nebo kreativity. 

Co vy a nenávist? Jak ji řešíte? 


K dnešnímu článku by to mohlo nejspíše stačit. Doufám že vás bavil a snad se sejdeme u dalšího článku. 
Ahoooj.... 

2 komentáře: