pátek 24. července 2015

Čas kolem nás


Ahojky, dnešní článek bych ráda věnovala času kolem nás. 


Čas je nejcennější věc po zdraví co máme. Je to něco, co se k nám nevrátí i kdyby jsme si ho chtěli koupit. Je pouze na nás jak s ním naložíme, komu ho věnujeme. 
Hodně lidí z nás říká. "Nemám čas." , podle mě, je to lež. Každý má čas na to co chce, a pokud řekne, že nemá na procházku nebo posezení s námi čas, není to proto, že by měl tolik práce až by nestíhal, pouze má momentálně jiné priority co jsou pro něho cennější a důležitější. Pokud čas na nás bude chtít mít tak si ho najde, i kdyby měl vynechat jednu věc. Vše je pouze o prioritách. 
Proto než někdy napíšete nebo řeknete někomu "Nemám čas." řekněte si, zda je to proto že zrovna opravdu nemáte tu věc nebo danou osobu jako prioritu. 

Čas je věc, který tu byla, je, a bude. 

To, jak danný čas využijeme je opravdu pouze na nás a pokud budeme chtít ho promarnit, nesmíme si potom ale říkat. "Proč já ho nevyužil jinak." nepomůže nám to už, protože se nevrátí. Proto bychom opravdu každou vteřinu měli využít naplno. 
Ano, lehčeji se řekne než udělá, ale na druhou stranu si řekněme. Kdo chce na stará kolena sedět, a říkat si. "Kéž by jsem to tehdy udělal.", snad jednoho dne budeme moci každý říct. "Ten čas stál za to." 

A co vy a čas? Vážíte si ho? Nebo jste aspoň rádi za každou příležitost kterou vám čas dá? 

Uvidíme se brzy u dalšího článku. Páá... 

2 komentáře: